Blog

5 hoogtepunten in Zuid-Afrika

By June 26, 2018 No Comments

Zuid-Afrika heeft van alles te bieden en het kan al snel heel fijn zijn. Om u te helpen hier 5 hoogtepunten in Zuid-Afrika die u niet mag missen.

Kaapstad

Vlakbij Kaapstad is de 1000 meter hoge tafelberg te zien. Een onmiskenbaar natuurwonder. De omgeving van Zuid-Afrika heeft dan ook veel te bieden. Van Cape Peninsula, beter bekend als Kaap de Goede Hoop, tot wijnproeverijen in Stellenbosch. Naast deze natuurwonderen is het ook de moeite waard om downtown te gaan om te gaan shoppen bij Victoria & Alfred Waterfront of te gaan flaneren bij de boulevards van Clifton of Camps Bay.

Drakensbergen

Zoals u weet staat Zuid-Afrika bekend om haar grote diversiteit in landschap. De Drakensbergen in het Oosten van het land zijn daar een mooi voorbeeld van. Tijdens bezoek aan dit gebied zijn het Amphitheater en de Tugela Falls dan ook niet te missen. De Drakensbergen zijn een voorstelling voor het oog.

Drakensbergen in Zuid-Afrika

Kruger National Park

Bij een reis naar Zuid-Afrika hoort een bezoek aan het Kruger National Park. Het bekendste Safaripark ter wereld, het staat bekend om de grote variatie aan diersoorten. De big 5 is er te spotten met daarnaast nog vele andere diersoorten. Mocht het echte safari gevoel willen ervaren dan kan u ook blijven slapen tussen de wilde dieren in een van de 25 kampen op het park.

Durban

De verborgen parel aan de Indische Oceaan. Het subtropische klimaat en de prachtige stranden maken Durban een meer dan geliefde vakantiebestemming, zowel de lokale bevolking als de toeristen weten dit plekje te vinden. Flaneer over de idyllische boulevard, waag een gokje in het Suncoast Casino of bezoek de historische City Hall.

Blyde River Canyon

Onderdeel van de al eerder genoemde Drakensbergen is de Blyde River Canyon, de groenste en een van de grootste canyons ter wereld. Ter hoogte van ‘Drie Rondawels’ kun je genieten van de meest bijzondere en spectaculaire uitzichten. Daarnaast zijn God’s Window, De Pinnacle en Bourke’s Luck Potholes een lust voor het oog.