Blog

7 Bezienswaardigheden in Oeganda

By September 3, 2018 No Comments

Oeganda is een klein land in het oosten van Afrika maar heeft veel groots te bieden. Hieronder zijn zeven bezienswaardigheden uitgelicht die u moet bezoeken als u in Oeganda bent.

Sesse Islands in het Victoriameer

Oeganda heeft geen mooie kustlijn te bieden met mooie witte stranden. Echter kunnen de Sesse Islands hier veel van goed maken. De Ssese Archipel is een verzameling van 84 eilandjes in het Victoriameer. Deze eilandjes hebben prachtige groene bossen, parelwitte landen en kristalhelder water. Een heerlijke plek om bij te komen van een rondreis door Oeganda

Queen Elizabeth National Park

Oeganda vorm een overgansgebied tussen uitgestrekke steppen, savannes en dichtbegroeide jungels. Het Queen Elizabeth National Park is het bekendste natuurpark in Oeganda met ruim 2000 kilometer aan uitgestrekte  savannes. Dit biedt ruimte voor schitterende safaris. De volgende dieren kan men hier tegen het lijf lopen zoals nijplaarden, olifanten pelikanen of boom klimmende leeuwen.

Lake Bunyonyi

Tegen de grens aan met Rwanda ligt lake Bunyonyi. Het mooie meer staat ook wel bekend als het Zwitserland van Afrika. Het meer wordt omringd door prachtige heuvels en biedt ruimte aan 20 magische mini eilandjes. Met een makoro (kano) kan je de diverse drijvende markten bezoeken. Een ander pluspunt is dat het vilharzia vrij is waardoor je geen last hebt van parasieten.

Jinja

Jinja is een van de schattige steden die Oeganda rijk is. Het is de plek voor natuurliefhebbers en adrenaline junkies. Men kan op de boda boda (scooter) naar de oorsprong van de  Nijl of met een motorbootje over deze indrukwekkende rivier varen. Het kan nog extremer want bungeejumpen en raften behoort ook tot de mogelijkheden. Lake Bunyonyi in Oeganda

Murchisons Falls

De Murchisons Falls zijn enkele van de betoverende watervallen die Oeganda te bieden heeft. De witte nijl stroomt dwars door dit gedeelte van het park, wat veel wilde dieren aantrekt die hierdoor goed zijn te spotten. Met een boottochtsafari kan je prachtige waterval van dichtbij bekijken. Tevens biedt dit ook de mogelijkheid om het nabijgelegen neushooropvangcentrum, Ziwa Rhino Sanctury te bezoeken.Murchisons Falls in Oeganda

Berggorrillas

in het Bwindi Impenetrable National Park tussen Rwanda en Oeganda bevinden zich ongeveer 350 berggorilla’s. Het is mogelijk om oog in oog te komen met de berggorillas. Het is verplicht om hiervoor een vergunning aan te vragen, deze kost 600 dollar. Hierbij komt een trektocht door de jungle, deze kan zwaar zijn aangezien het om een ondringbare jungle gaat. Deze tocht zal het helemaal waard zijn als je een familie bergorllias ziet.

De evenaar

Op ongeveer anderhalfuur rijden van hoofdstad Kampala kan je de evenaar bezoeken. Hier krijg je de mogelijkheid om het zogeheten Corioliseffect te testen. Het corioliseffect is een mythe die daar te bevestigen is. Op het noordelijk halfrond zal water in de tegengestelde kant op draaien in de afvoer dan in het zuidelijk halfrond. Bij de Oeganda Evenaar hebben ze hier een speciale testopstelling voor neer gezet.