AlgemeenBlogBlogs

Vaccinaties voor uw reis

By March 14, 2018 No Comments

Vaccinaties Afrika

In Afrika verspreiden zich, helaas, verschillende ziektes. Natuurlijk wilt u er niet na uw vakantie achter komen besmet te zijn geraakt met een van deze ziektes tijdens uw verblijf in Afrika. In deze blog vertel ik u meer over een vaccinatie voor uw reis.

Het is zeker niet het leukste onderwerp, maar toch willen wij u informeren.

In veel Afrikaanse landen raken mensen besmet met een virus/ziekte. Daar hebben ze vaak te weinig kennis of geld om zich te bestrijden tegen dit probleem.  Wanneer ik in Afrika ben vind ik het altijd heel sneu om te zien dat zij er niks aan kunnen doen. Veel volwassenen en zelfs kinderen worden ziek, wat soms leidt tot overlijden.

U kunt zich gelukkig wel voor (de meeste) ziektes laten vaccineren, wij raden dit dan ook zeker aan.

Nu snap ik dat u zich afvraagt: wat zijn voor Zuid Afrika vaccinaties die noodzakelijk zijn? Of welke ‘ziektes’ komen veel voor in Kenya?

In Afrika verplichten sommige landen u een gele koorts vaccinatie te hebben. Ook heeft u soms een CNI-verklaring (Cholera Not Indicated)  nodig.

De meest voorkomende ziektes in Afrika zijn

  • Hepatitis A
  • Hepatitis B
  • DTP
  • Buiktyfus
  • Gele koorts
  • Malaria

Deze vaccinaties worden u sowieso aangeraden, naar welk land in Afrika u ook heen gaat: DTP vaccinatie, wat beschermt tegen difertie, tetanus en polio. Hepatitis A vaccinatie én BMR vaccinatie.

Vaccinaties Zuid-Afrika:

Deze wordt aangeraden bij een bezoek aan Zuid-Afrika: vaccinatie tegen DTP. Als u onder primitieve omstandigheden reist wordt de vaccinatie tegen Hepatitis A (besmettelijke geelzucht) ook zeker aangeraden.

Het beste kunt u de vaccinatielijn bellen voor vertrek om zeker te weten welke vaccinaties u nodig heeft voor uw vakantie.