BlogsEigen ervaring

Vakantie Kenia

By February 23, 2018 No Comments

Vakantie in Kenia

In 2007 zijn mijn man, Bernard, en ik voor het eerst in Kenia geweest. Wij waren al vaak op reis geweest, maar nog nooit hadden wij dit mooie stukje Afrika gezien. Een vakantie Kenia is erg aan te raden!!

Wij waren hier 3 weken. We waren eerst in het Zuid-westen en gingen later naar het noorden. Wat was dit een geweldige ervaring. Kenia heeft zo veel moois te bieden. Echt een indrukwekkende reis.

Wat hebben wij meegemaakt?

Natuurlijk wilden ook wij kennis maken met een safari, want wie in Kenia is moet genieten van de wilde dieren. Het was lastig om te kiezen welke natuurparken wij gingen bezoeken, Kenia heeft er immers heel veel. Uiteindelijk hebben wij gekozen voor het welbekende Masai Mara. Masai Mara is erg bekend en daar kan je de big five (Olifant, leeuw, neushoorn luipaard en buffel) zien, wat voor ons belangrijk was. Eigenlijk ligt onze interesse wel bij alle dieren in het wild, maar de big five is toch weer een hoogtepunt.

Natuurlijk hebben wij ook kennis gemaakt met wat Keniaanse gerechten. Want wie tijdens een vakantie Kenia is, wilt ook een beetje van de cultuur mee krijgen. Dat is iets wat wij altijd doen wanneer we in Afrika zijn, van de Afrikaanse gerechten genieten. Typisch Afrikaans is de aardappelsoep die wij hier hebben geproefd. Aardappelsoep is één van mijn favoriete Afrikaanse gerechten.

Mount Kenya

Nadat wij de mooiste dieren gezien hadden, gingen wij de Mount Kenya beklimmen. De Mount Kenya is de hoogste berg van Kenia en is wel 5199 meter. Wat een prachtig uitzicht heb je vanaf deze berg. Als u ook een beetje sportief bent, is het beklimmen van deze berg zeker een aanrader.

Ook zijn wij in de hoofdstad Nairobi geweest. Hier is het contrast tussen arm en rijk echt heel groot. In Kibera, de armste sloppenwijk van Afrika, hebben wij echt onze ogen geopend. De inwoners hier hebben echt bijna niks. Geen water en licht, veel afval en open riolen. Met de veiligheid hier zit het niet zo goed. Het is er erg gevaarlijk, dus een betrouwbare gids is aan te raden. Wij zelf gingen ook met een gids mee.

Westlands

In het rijke gedeelte zijn wij ook geweest. De wijk Westlands heeft heel veel wolkenkrabbers en twee drukke winkelcentra’s. Heel mooi, maar toch een beetje gek als je hiervoor mensen in zulke omstandigheden hebt gezien.

Onderweg zijn wij ook veel Keniaanse kinderen tegengekomen. Zij kwamen net uit ‘school’. Heel leuk om te zien hoe zij reageren op ons.

Kortom:

Mocht u nog twijfelen om naar Kenia te gaan? Geloof mij en boek uw vertrek. U zal er zeker geen spijt van krijgen. Wij zouden graag uw ervaring met Kenia willen horen. Stuur ons gerust een mailtje, of plaats een comment over uw Vakantie Kenia.