Zuid-Afrika is misschien wel het bekendste land in Afrika en heeft veel moois te bieden. Een rondreis door Zuid-Afrika is daarom ook echt een aanrader. U kunt verschillende steden bezoeken, zoals Johannesburg, Kaapstad en Durban. Ook kunt u gaan backpacken door dit prachtige land.

Algemeen

Zuid-Afrika ligt helemaal in het zuiden van Afrika. Er zijn verschillende bevolkingsgroepen en het heeft elf officiële talen: Engels, Afrikaans, Ndebele, Pedi, Sotho, Swazi, Tsonga, Tswana, Venda, Xhosa en Zulu.                                                                                                                                                                                                     Zuid-Afrika heeft drie hoofdsteden en is een parlementaire republiek. Het land kent veel armoede en misdaad, maar is een van de meest ontwikkelde landen in Afrika.

Zuid-Afrika en Nederland hebben in de Nederlandse zomer geen tijdsverschil. In de winter wel, dan is er een uur tijdsverschil.

Wat is de beste reistijd voor Zuid-Afrika?

Het hele jaar door kunt u Zuid-Afrika bezoeken. De seizoenen zijn echter wel omgedraaid, omdat het land op het zuidelijk halfrond ligt. Daarom moet u nagaan of u zin heeft de zomer in uw eigen land in te wisselen voor een Zuid-Afrikaanse winter.

Het is per reisdoel verschillend wat de beste reistijd is om Zuid-Afrika te bezoeken. Als u naar het strand wilt gaan in bijvoorbeeld Kaapstad of Durban, dan kunt u het beste rond de jaarwisseling komen. Als u olifanten en andere dieren wilt zien, kunt u het beste tijdens juli en augustus gaan. Dan is er meer wild te zien en is de temperatuur aangenamer om er een hele dag op uit te gaan.

Ook is het belangrijk rekening te houden met de vakantieperiode in Zuid-Afrika. Zij hebben tussen kerst en nieuwjaar vakantie. In januari is het overal ook nog heel druk.